Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 12 ianuarie 2013

-EXECUTAM LA COMANDA MOBILIER DIN PAL SI TAMPLARIE PVC

MOBILIER DIN PAL ::

Mobila de hol
Mobila este definitia pentru acele obiecte dintr-o camera precum scaune, masa, canapea, fotolii, birou sau sifonier necesare pentru utilizare sau ca ornament. Etimologia acestui cuvant este de origine franceza, meuble. Un derivat al cuvantului este mobilier. Si acesta are tot origine franceza desemnand acelasi lucru. Un al doilea inteles al cuvantului, in franceza, se refera la tipul de valori: imobiliare sau mobiliare. Dar noi ne vom ocupa in continuare de primul inteles, acela care desemneaza totalitatea obiectelor dintr-o camera precum scaune, masa, canapea, fotolii, dulap folosite ca obiecte in sine sau pentru decorare.
Cat de veche este istoria mobilei? Putem spune ca arta de a face mobila a inceput o data cu epoca lemnului. Atunci cand omul a inceput sa prelucreze lemnul, mobila, in intelesul nostru de astazi a intrat in casele oamenilor. Chiar daca si in epoca de piatra erau folosite pietre mari cioplite ca scaune, nu putem vorbi de producerea pe scara larga a acesteia. Lemnul a reprezentat un material mult mai usor de prelucrat. O data cu constructia primelor case de lemn, mobilierul de interior a fost prezent inca de la inceputuri. In special pentru mobila de bucatarie , scaunele au fost la inceput facute din mici buturugi, mesele din trunchiuri mai late de copac taiate la inaltime joasa. Acei oameni care au avut inclinatie in arta prelucrarii lemnului au dus aceasta meserie mai departe prin secole ajungand pana astazi.
Pentru mobila de dormitor, patul a fost multe secole de-a randul construit deasupra sobei! Era mai cald ! Mult mai tarziu a aparut si ideea de hol. Aici se petrecea ceremonialul de primire al oaspetilor astfel incat mobila de hol a trebuit adaptata acestei obisnuinte. Dupa primirea oaspetilor, sufrageria este locul de socializare. Iata asa dar ca si aici trebuie sa alegem astazi din multimea de modele de canapele pe cea mai potrivita. In plus vom aseza si accesoriile obisnuite mobilei de sufragerie : masuta, biblioteca.
Ca spatiu stric utilitar, baia are si ea nevoie de accesoriile specifice. Fiind din lemn tratat la umezeaala sau din PVC vom monta un dulapior sau o oglinda ca mobilier de baie . Tot ca spatiu de lucru, camera de lucru are cateva piese de mobilier specifice: biroul, raftul de carti si dosare, masa de sedinte toate reunite sub numele de mobilier de birou mobilier de birou. Toate aceste etape de decorare sunt descrise pas cu pas in materialele dedicate amenajarii cu mobila.
Tehnologia de producere a evoluat si ea. Daca secole de-a randul a fost realizata numai din lemn masiv, la inceputul secolului 20 nevoia tot mai mare de materiale de constructii si ideea folosirii oricarui material disponibil a dus la aparitia placilor aglomerate de lemn: PAL. Perfectionarea acestora a condus la aparitia mult mai rezistentelor placi de MDF sau HDF.

Zilnic, petrecem mult timp in bucatarie. Este locul in care incepem ziua, la micul dejun si locul in care incheiem o zi seara, tot in jurul mesei. Iata de ce ne dorim ca mobilierul de bucatarie sa fie cat mai primitor si mai confortabil.
Asa dar trebuie sa ne preocupam de modelul de mobila de bucatarie pe care o sa o folosim apropape zilnic. Si cum putem face acest lucru? Primul pas este in a studia oferta producatorilor de mobila de pe piata. Cele mai frecvente sunt bucatariile realizate din PAL melaminat si MDF. Corpurile sunt realizate din PAL melaminat iar usile dulapurilor din MDF. De ce? Pentru ca usile sunt cele mai solicitate fiind prima bariera in calea aburilor din bucatarie. Insa fiind mai scump decat PAL-ul, se realizeaza doar usile din acest material. Tot din MDF se realizeaza si muchia blatului de mobila.
In mobila de bucatarie putem ingloba si masina de spalat, ducand la economisirea spatiului din baie. Asa dar, exista o varietate de modele si solutii de mobila de bucatarie. 
















Mobila de dormitor are o importanta deosebita. Dupa ce ne petrecem o parte a serii in bucatarie, iata ca avem nevoie de acel ambient in care sa ne simtim bine si sa ne relaxam. Living-ul si dormitorul trebuie mobilate in ton cu stilul amenajarilor interioare. Dormitorul trebuie sa aiba o atmosfera intima, placuta, de relaxare, iar mobila trebuie sa fie cat mai confortabila.












Holul este locul unde pasim prima oara cand intram intr-o casa. Si pentru ca in general se urmareste ca holul sa nu ocupe din spatiul de locuit, el este mic, mic, mic. Ce ne facem? Gasim solutii! Cuiere, pantofare, dulapuri, mobilier adaptat pentru holuri mai mari sau mai mici.


Pantofarul este o piesa de mobilier care se aseaza pe hol. Solutia adusa este de a aseza vertical pantofii.
Modelul acesta de pantofar are 40cm latime si 3 rafturi de 60cm inaltime.
Mobila hol pantofar usi inchise
Poze amenajari - Mobila hol pantofar usi inchise
Usa pantofarului se deshide pe verticala.
Mobila hol pantofar usa jos
Poze amenajari - Mobila hol pantofar usa jos
Un raft este impartit in doua. Putem aseza astfel doua randuri de pantofi.
Mobila hol pantofar deschidere usa
Poze amenajari - Mobila hol pantofar deschidere usa










Sufrageria si livingul sunt camerele unde ne primim musafirii, luam masa cu familia ori prietenii, sau ne petrecem seara in fata televizorului. Este un spatiu de relaxare si socializare. Iata de ce este important ca si mobila sa contribuie la aceasta atmosfera placuta si relaxata.
In primul rand trebuie sa ne indreptam spre un anumit stil de decorare a sufrageriei. Daca vom alege stilul minimalist, mobila va fi de inaltime mica si cu suprafete tari. Daca ne indreptam spre stilul etno - rustic, vom avea mai degrama atmosfera unei case de la bunica. Totusi, stilul modernist cu influente deco art sunt potrivite pentru sufragerie sau living.

Mobila Sufragerie - Biblioteca
De fiecare data cand avem de mobilat o camera ne intrebam care sunt criteriile cele mai potrivite pentru a aseza mobila. Trebuie sa stim de unde vine lumina - ferestre, corpuri de iluminat, ce stil de decorare alegem si dimesniunile cele mai potrivite. Toate acestea, imbinate armonios ne vor conduce la un rezultat multumitor.
Dupa cum bine stim, primul lucru esential inainte de a mobila sufrageria este sa masuram dimensiunile acesteia. In general, sufrageriile sunt realizate mai mari si incapatoare. Daca in blocurile anilor 80 ele se incadreaza in zona de 12-20 mp, in casele noi sau in blocurile noi ele pot ajunge la 24 - 30 mp. Asa dar, spatiu este. Ramane sa vedem cu ce elemente de mobila o vom umple si cat va ramane dupa aceea.
Primul lucru la care ne gandim este biblioteca. Mai mica sau mai mare, ea este o necesitate. Fie ca in ea tinem opere filosofice sau manuale de masini, avem nevoie de ea. Ce optiuni avem? Ca functionalitate, biblioteca trebuie sa fie in primul rand incapatoare. Ca materiale ele pot fi facute din PAL si MDF, lemn masiv sau elemente metalice in combinatie cu lemn. Inaltimea unui raft poate varia intre 30 si 50 cm. Asta depinzand de inaltimeea cartilor "cazate" in biblioteca. Din punct de vedere al rafturilor, ele pot avea usi sau geamuri. Sau pot avea deschidere completa. Fiecare din aceste modele va imprima un anumit stil incaperii. Daca rafturile au usi, se imprima ideea unei sufragerii discrete in care fiecare lucru este la locul lui. Daca rafturile au geamuri, se imprima ideea unei transparente si deschideri dar cu pastrarea dreptului de a alege. Daca rafturile sunt deschise se imprima ideea unei camere de lucru in care cartile sunt folosite frecvent.
Ca materiale de finisare, suprafetele bibliotecii pot fi furniruite sau melaminate. Cum este mai bine? Nu exista un raspuns unic. PAL-ul furniruit are spect de lemn natural. Se baituieste si se lacuieste. Insa trebuie sa avem o grija sporita in intretinerea lui. Pe de alta parte, melamina poate imbraca o varietate de culori. De la aspectul natural al lemnului pana la culori simple precum rosu, verde, galben, maro. Modelele de canturi pentru PAL si MDF se pot realiza pe tehnologia clasica de melamina sau ABS. In cazul MDF-ului canturile pot fi rotunjite si apoi melaminate. Aceasta tehnica a suprafetelor rotunde nu se poate aplica la PAL. Daca mobila este din lemn masiv, acesta la randul lui poate fi furniruit sau nu. Aceasta ultima alegere va da diferenta intre stilul clasic si cel rustic. Lemnul nefinisat este intotdeuna simbolul mobilei rustice.
Cat de inalta este biblioteca de sufragerie? Daca ne gandim la inaltimea de 2.6m a unei camere obisnuite, vom avea spatiu suficient pentru carti. In cazul in care vrem sa accesam o carte de la ultimul raft, ne trebuie un scaun sau o scara. Daca avem spatiu suficient, putem opta pentru biblioteci de inaltime sub 2m, nefiind in general necesara scara sau scaunul.
Am dezbatut cateva aspecte pe care trebuie sa le avem in vedere atunci cand alegem o biblioteca pentru sufragerie. Materialul din care este facuta, culoarea, inaltimea, modelul rafturilor. Alte aspecte ale mobilarii unei sufragerii in episoadele urmatoare de amenajari si mobilare a interioarelor.







Mobilierul de birou se afla in camerele de zi, sufragerii sau in spatiile destinate firmelor. Fabricile de mobila au linii dedicate de produse in acest scop. Mobila de birou isi are origini in vremuri indepartate. Primele modele care au intrat in aceasta categorie au fost acele pupitre inalte folosite de sfetnici la scrierea diverselor mesaje dorite de regi si domnitori. O data cu raspandirea stiintei scrierii si a suportului pentru acest "mestesug" - hartia - mobilierul destinat lucrului "la birou" s-a diversificat si imbogatit.
Astazi mobilierul de birou adopta in general un stil minimalist. Birourile nu mai sunt ornamentate precum cele din epoca belle epoque. In general se pastreaza elementele strict functionale: blatul de lucru, sertarele si mai nou, masuta glisanta pentru tastatura calculatorului.
Acestea sunt cateva elemente care caracterizeaza mobilierul de birou.















TAMPLARIE PVC CU GEAM TERMOPAN::

Tamplarie PVC
Iarna poate veni foarte bine caci noi am facut o achizitie buna si am montat geamuri termopane cu tamplarie PVC. De ce este aceasta optiune atat de populara? Ce avantaje aduce aceasta solutie? Cum am mai povestit si despre avantajele geamului termopan, iata ca astazi vom dezbate din nou pe intelesul tuturor ce inseamna tamplaria PVC, din ce si cum este facuta, cum se monteaza. Sa mergem!

Mai intai, un scurt istoric. In anii secolului trecut, iata ce departe par..., a aparut necesitatea gasirii unor noi solutii pentru realizarea tamplariei geamurilor. Fiind un material relativ ieftin, PVC-ul a intrat in atentia firmelor producatoare de subansamble folosite in constructii. Astfel, ideea s-a transformat in realitate. A fost realizata prima tamplarie din PVC.
Dar imbunatatirea performantelor a durat mai multi si a trecut prin mai multe etape. Una dintre ele a fost compartimentarea interioara a profilului de PVC in mai multe zone, numite camere. Profilul PVC cu 5 camere a reprezentat incununarea anilor de cercetari in aceasta privinta. El aduce acel plus de confort termic, apropiat de cel al lemnului.
Un alt aspect, este cel al fiabilitatii in timp a tamplariei PVC. Fiind dintr-un material "moale", PVC-ul necesita ranforsarea interioara cu un profil metalic. Astfel, astazi toata tamplaria PVC are in interiorul unei camere un profil metalic pentru marirea rezistentei.
Al treilea aspect care a suferit imbunatatiri, este cel al etanseizarii. Astazi, este obligatorie existenta a cel putin doua garnituri de etansare intre exterior si incapere. Pentru zonele mai reci de munte, se poate opta pentru modele de tamplarie care au si o a treia garnitura de cauciuc, montata pe mijlocul profilului. O metoda suplimentara de etanseizare si sporire a conforului termic este si montarea de rulouri exterioare pentru termopane, tot din profile de PVC sau Al.
Am enumerat aici trei caracteristici ale tamplariei PVC: compartimentarea in mai multe camere, marirea rezistentei cu profile metalice si etanseizarea acesteia fata de exterior. Pentru cei pasionati, iata si descrierea pe larg pentru cum se monteaza termopanele. Amenajarea apartamentului cu tamplarie PVC si geam termopan aduce un plus de confort alaturi de popularul de acum parchet laminat. Spor la treaba! 

Termopan
Este astazi o alegere din ce in ce mai obisnuita, aceea de a inlocui ferestrele vechi sau de a monta de la inceput ferestre cu geam termopan. Dar ce avantaje ofera aceasta solutie? Sunt ele mai bune decat clasicele solutii cu rame cu o singura foaie de geam? Haideti sa vedem in continuare cateva caracteristici care ne vor face sa intelegem mai bine.
In primul rand, ce inseamna termopane? Denumirea a fost preluata in toata lumea de la o marca de geamuri de acest gen din anii 50. Oricum, denumirea a devenit atat de incetatenita incat practic a dat numele unei tehnologii. OK. Asta din punct de vedere al denumirii. Dar din punct de vedere al constructiei? Pe scurt, termopanul inseamna doua foi de geam unde spatiul dintre ele este izolat etans fata de exterior. Adica un sandwich format din geam, aer, geam.
Daca principiul, iata, este destul de simplu, a realiza un geam termopan eficient din punct de vedere energetic a implicat o munca destul de indelungata. Care sunt acele elemente care influenteaza eficienta energetica si cea de izolare acustica a geamului termopan?
  • Continutul spatiului dintre geamuri: aer, gaz inert, vid
  • Distanta dintre geamuri
  • Materialul folosit ca distantier intre geamuri
  • Acoperirea geamului cu strat reflectorizat pentru a realiza un geam termopan low-e
  • Montarea geamului termopan intr-o tamplarie cu grad mare de izolare termica
Sa le luam pe rand. Pentru continutul dintre geamuri, eficienta energetica si cea acustica creste in sensul enumerarii: aer, gaz inert, vid. Deoarece la vid geamul trebuie sa suporte presiunea atmosferica, in mod uzual varianta adoptata este cea cu gaz inert, de obicei argon.
Distanta dintre geamuri. Daca este prea mica, iarna de exemplu, foaia interioara a geamului se raceste foarte repede stand in apropierea foii exterioare. Daca distanta este prea mare, in cazul umplerii cu gaz a spatiului dintre geamuri, gazul incepe sa circule racind astfel zona din interior. Asa dar, s-a determinat un optim intre 1 cm si maxim 2 cm ca distanta intre geamuri.
Distantierul. Daca este din aluminiu, realizeaza o punte termica. Astfel, distantierele sunt realizate mixt din aluminiu si fibra de sticla pentru a micsora transferul termic.
Low-e. Acoperirea suprafetei unui geam cu un strat reflectorizant a dus la imbunatatirea performantelor termopanelor, astfel ca tehnologia cu geam low-e a devenit un standard.

Si in final, utilizarea unei tamplarii PVC cu grad mare de izolare sau a unei tamplarii de lemn duce la realizarea unui randament termic si acustic important. In cazul suprafetelor mari sau a zonelor cu clima mai calda se pot folosi si tamplarii din aluminiu, acesta avand avantajul unei rezistente sporite.
Daca sunteti pe punctul de a cumpara termopane, acum stiti ce inseamna si veti putea aprecia informatiile furnizate de specialistii firmelor de amenajari interioare. Spor la treaba! 
Plase de Tantari pentru Termopane
Nimic nu ne poate strica somnul intr-o noapte placuta de vara mai mult decat bazaitul sau intepatura tantarilor. La tamplaria de PVC sau AL ale geamurilor termopan se pot adapta mai multe tipuri de rame, fixe, demontabile, sau mobile, pe rulouri, iar plasa este o tesatura fabricata din fibra de PVC. Atunci cand alegem plasa de tantari, trebuie sa avem grija sa fie suficient de deasa pentru a nu permite insectelor sa patrunda in camera, dar nici sa nu impiedice patrunderea aerului sau sa obtureze lumina.
Ramele fixe pentru plasele de tantari sunt perfect etanse, montate pe ferestre si, desi se pot demonta pe perioada iernii, nu se pot deschide. Daca dorim sa putem deschide rama pentru plasa de tantari, atunci optam pentru rama prinsa in balamale, ce se deschide cu usurinta, ca o fereastra normala. Mai exista si posibilitatea de deschidere prin glisare laterala, utila mai ales pentru usi. In toate cazurile, inchiderea trebuie sa fie cat mai etans, pentru a impiedica patrunderea tantarilor. Avantajul acestui tip de rama este faptul ca poate fi demontata si spalata in baie, la jet de apa, chiar sub dus. La sfarsitul verii, cand insectele dispar, putem demonta rama plasei de tantari si o putem depozita cu usurinta intr-o debara.
Pentru termopane, exista si varianta de plasa de tantari pe rulouri. Acestea prezinta o caseta ce se monteaza in partea superioara sau laterala a ferestrei. In caseta gasim un tambur pe care se ruleaza plasa, atunci cand este stransa. Plasa de tantari se trage in jos cu un snur, acoperind in intregime si etans intreaga deschidere a ferestrei. In lateral, rama este prevazuta cu o sina, iar plasa culiseaza prin canalul sinei. Celor interesati le recomandam un articol ilustrat cu poze despre montare plasa de tantari pentru termopane. Pentru usi, putem alege modelul de plasa de tantari cu ruloul montata lateral. Unele plase de tantari pot fi folosite si ca parasolar, atunci cand sunt trase inlaturand efectul de reflectie. Acest tip de plasa de tantari cu rulou nu se demonteaza si nu avem nevoie de spatiu de depozitare pe perioada iernii.
Pentru un somn linistit, alegeti o plasa de tantari de calitate, ca si tamplaria PVC si termopanele. 

Problema apare o data cu venirea anotimpului rece. Ne trezim dimineata, in camera temperatura este placuta, dar observam condens in partea de jos a geamului pe interior. Este cazul sa ne ingrijoram? Daca acest condens este vizibil doar spre interiorul camerei, atunci este un fenomen normal, datorat vaporilor de aer din incapere.
Spatiul dintre foile de geam termopan este umplut cu un gaz inert, ce contribuie la izolatia oferita de termopane. Acesta, ca si aerul, se ridica in partea de sus atunci cand se incalzeste, zona de jos ramanand mai rece. Acest fenomen, asociat cu o umezeala accentuata in incapere (de la respiratie, plante decorative sau alte surse) duce la aparitia condensului. O solutie este achizitionarea unui dezumidificator si purificator de aer.
Condens la termopane pe interiorul camerei
Poze amenajari - Condens la termopane pe interiorul camerei
Asa cum am spus, nu este un motiv de ingrijorare atata timp cat condensul este doar spre interiorul camerei. Daca apare condens intre foile de geam termopan, atunci este o problema. Inseamna ca spatiul dintre geamuri nu este izolat ermetic, asa cum ar trebui, si atunci trebuie sa luam legatura cu firma de la care am cumparat termopanele.
Condens pe geamul termopan
Poze amenajari - Condens pe geamul termopan
Am ajuns la etapa hidroizolarii exterioare a tamplariei de PVC. De ce avem nevoie de acest lucru? Spuma poliuretanica nu este de ajuns? Daca ar fi de protejat doar impotriva curentilor de aer, atunci da. Insa in cazul protectiei la infiltratii cu apa de ploaie, spuma poliuretanica din jurul termopanelor trebuie ajutata de un strat suplimentar de protectie. Si acest lucru va fi facut cu silicon bituminos folosit si la hidrozolatii de acoperisuri si terase in constructiile de case. 

PRESTARI SERVICII

EXECUTAM LUCRARI DE AMENAJARI INTERIOARE SI EXTERIOARE:
-ZUGRAVELI;VOPSITORII;FAIANTA;GRESIE;TENCUIELI;
RIGIPS;PARCHET;ETC.
-PLACARI POLISTIREN;PLACARI CU PIATRA;TENCUIELA DECORATIVA
-INSTALATII SANITARE SI ELECTRICE.
                NOU
-EXECUTAM LA COMANDA MOBILIER DIN PAL SI
TAMPLARIE PVC
-PRESTARI SERVICII DE CURATENIE.
   RUGAM SERIOZITATE!
PENTRU OFERTE PRETURI SAU INTREBARI
TRIMITETI E-mail   : tazk2_marius@yahoo.com
                     TEL:0766885131....MARIUS












                           0314304690..........MARIUS